Menu

20.06.2015 Vyprošťování zraněné po nehodě na Hasičském dnu

ČESKÝ ŠTERNBERK: V sobotu 20.června se uskutečnil v Českém Šternberku Hasičský den, na který byla přizvána také divišovská výjezdová jednotka. Akce se konala v jednom z tábořišť na břehu Sázavy od dvou hodin odpoledne. Pro návštěvníky byl připravený zajímavý program složený z řady činností, kterým se hasiči věnují.

20.06.2015 Vyprošťování zraněné po nehodě na Hasičském dnu

Kulturní program zajišťovala živá hudba, občerstvení bylo zajištěno a přístřešek proti občasným dešťovým přeháňkám fungoval také dobře.

Akce se zúčastnili dobrovolní hasiči z Divišova, Dalov, Všechlap, Drahňovic a Sázavy. Společnými silami předvedli přítomným své vybavení a činnosti. První byly na programu požární útoky v podání družstev žen i mužů. V odlehčené atmosféře se obě družstva složila na místě z různých sborů. Čas nebyl v tomto případě nejdůležitější, sluší se však dodat, že v obou případech byly terče vodními proudy zlikvidovány.

Přítomné děti si mohly vyzkoušet jaké to je, držet opravdovou hasičskou hadici a stříkat na cíl. Neméně zajímavou soutěží byl hod pivním sudem, kde změřili síly hasiči ze všech přítomných sborů.

Na patnáctou hodinu organizátor akce naplánoval praktickou ukázku vyprošťování zraněné osoby z havarovaného vozu a poté likvidaci požáru. Tuto ukázku zajišťovala divišovská jednotka se svým zásahovým vozidlem. Figuranta v osobním vozidle jim dělala starostka Městysu Český Šternberk.

Hasiči provedli ve spolupráci s přítomnou posádkou záchranné služby prvotní ošetření zraněné za volantem vozidla a poté pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení její vystříhání a předání do péče záchranářů. Poté pomocí dvou vysokotlakých vodních proudů zlikvidovali požár, který na vozidle následně vznikl.

Divišovská jednotka se vrátila na svou zbrojnici před pátou hodinou odpolední.

FOTOGRAFIE Z AKCE NALEZNETE ZDE.

Zpět
Zavřít
Zavřít