Menu

02.10.2015 Rychlý zásah zabránil šíření lesního požáru u Dalov

DALOVY: V pátek druhého října pozdě odpoledne byl divišovské jednotce ohlášen viditelný kouř na okraji lesa u obce Dalovy. Na místo vyjel zásahový vůz Liaz s družstvem ve složení 1+4. Jednotce se podařilo rychle nalézt správnou cestu vedoucí k ohni, což napomohlo v dané situaci zabránění šíření plamenů.

02.10.2015 Rychlý zásah zabránil šíření lesního požáru u Dalov

Poplach byl jednotce vyhlášen krátce před tři čtvrtě na pět. Divišovský vůz byl na místě jako první a nalezl na místo požár lesní hrabanky o rozměrech přibližně deset krát deset metrů. S ohledem na vzdálenost místo od cesty rozhodl velitel jednotky o natažení jednoho vodního vedení C proudy k místu a prvotnímu zásahu k zabránění šíření plamenů, které z místa šlehaly.

S ohledem na kapacitu cisterny divišovské jednotky také velitel prostřednictvím krajského operačního střediska požádal o posilovou cisternu s větší vodní kapacitou, aby bylo možné místo bezpečně prolít vodou a bylo zabráněno dalšímu šíření ohně.

Díky prvotnímu rychlému zásahu hasičů z Divišova se podařilo zabránit šíření plamenů ve větrném počasí a v době příjezdu posilových jednotek již byla situace pod kontrolou. Příjezd posilových jednotek komplikovala špatná specifikaci místa zásahu.

Na místě také zasahovali profesionální hasiči z Vlašimi, spolu s dobrovolnými hasiči z Bílkovic a Chotýšan. Zásah trval přibližně hodinu, po které se jednotka vrátila zpět na zbrojnici v Divišově.

Zpět
Zavřít
Zavřít