Menu

04.09.2015 Tři jednotky vyjely k ohlášenému požáru v Divišově

DIVIŠOV: V pátek večer byl hasičské jednotce z Divišova vyhlášen poplach. Z krajského operačního střediska přišla výjezdová SMS zpráva oznamující požár v podzemních prostorách rodinného domu. Hasiči proto spěchali maximální rychlostí na zbrojnici, současně byl poplach vyhlášen profesionálním jednotkám ve Vlašimi a v Benešově.

04.09.2015 Tři jednotky vyjely k ohlášenému požáru v Divišově

Tísňovou zprávu obdrželi hasiči do svých mobilních telefonů ve 21:38. Jednotka ve složení kompletního družstva 1+5 byla ve velmi krátkém čase připravena k výjezdu s připraveným vozem před zbrojnicí.

Poté jednotka ohlásila na operační středisko výjezd družstva k události. Operační středisko však jednotku odvolalo s tím, že se podle dostupných informací nejedná o požár, ale pouze o spuštění elektronické protipožární signalizace. Družstvo proto vrátilo zásahový vůz do garáže zbrojnice a na ohlášené místo vyjeli hasiči po vlastní ose.

Na místě bylo zjištěno, že se aktivovalo protipožární čidlo v prostoru, kam bylo uskladněno 60 metrů uhlí. To bylo vlhké, proto se odpařováním v prostoru zvýšila teplota a čidlo ohlásilo požární poplach. Operační středisko kromě divišovské jednotky odvolalo také profesionály z Benešova, na místo tak mířila jen jednotka z Vlašimi.

Divišovští hasiči se postarali o nasměrování kolegů městem na správnou adresu. Profesionálové z Vlašimi po příjezdu provedli spolu s majitelem objektu průzkum situace a prostoru, na místo se také dostavila policie. Velitel vlašimské jednotky pak ukončil zásah a hasiči se vrátili zpět na své základny.

Zpět
Zavřít
Zavřít