Menu

31.10.2015 Trojice podzimních cvičení prověřila divišovskou jednotku

Během září a října absolvovali členové divišovské hasičské jednotky celou řadu výcviků, cvičení a odborné přípravy. Od cvičení dobrovolných hasičů v kraji a okrsku, přes taktické cvičení hasičského záchranného sboru až k interní odborné přípravě zaměřené na správné postupy při vyprošťování zraněných z havarovaných vozidel.

31.10.2015 Trojice podzimních cvičení prověřila divišovskou jednotku

První v sérii přípravy bylo cvičení pro jednotky dobrovolných hasičů v Přestavlkách u Benešova, kam se jednotka přihlásila poprvé ve své historii. Jednalo se o devátý ročník akce. Divišovští hasiči si naplánovali sérii přípravných schůzek, které pomohly tomu, že reprezentace obce i hasičů na akci ve dnech 3.-4.10.2015 byla více než dobrá. Celkové velmi dobré umístění zhatil jen technický defekt na zásahovém vozidle. Více informací o akci naleznete zde.

Z pozice cvičitele do role cvičícího
O týden později se uskutečnilo cvičení dobrovolných hasičů z okrsků Divišov a Ostředek, které vedení okrsku tentokrát umístilo do Lbosína. Divišovští hasiči na akci „dodali" velitele cvičení a zajistili personálně také dvě stanoviště – první pomoc a vytahování proudnice do výšky. Akci v sobotu 10.10.2015 jsme měli rychle za sebou, více informací pak naleznete zde.

První u hořícího hradu
Na úterý 13.10.2015 naplánovali středočeští hasiči velké taktické cvičení, jehož úkolem bylo prověřit zásah hasičů při požáru hradu v Českém Šternberku. Divišovská jednotka má tuto historickou památku přímo ve svém zásahovém regionu, proto jsme nesměli chybět ani zde. Jednotka zasahovala na místě s oběma zásahovými vozy, provovýjezdový Liaz pracoval přímo na hradě s útočnými proudy, dopravní Avie zajišťovala dopravu vody z řeky zasahujícím jednotkám. Více informací o akci naleznete zde.

Zpět
Zavřít
Zavřít