Menu

7.11.2015 Stříhání automobilů pod metodickým vedením profesionálů

DIVIŠOV: Po sérii cvičení v první části října následovala u divišovské jednotky dvojice odborné přípravy. Hasiči využili dostupnosti vozidel, na kterých bylo možné si vyzkoušet správné vyprošťování zraněných z automobilu.

7.11.2015 Stříhání automobilů pod metodickým vedením profesionálů

První výcvik byl naplánovaný na čtvrtek večer 22.10.2015. Vozem k výcviku byla vyřazená Škoda Felicie, do které se hasiči „pustili" na prostranství před hasičskou zbrojnicí v Divišově. Stalo se tak po proškolení od profesionálních hasičů, kteří nám přijeli s výcvikem pomoci. Postupně nám na obou stranách vozu ukázali různé postupy a způsoby uvolňování, nakonec byla odstraněna také střecha vozu.

Na tomto místě mockrát děkujeme za pomoc, podporu a metodické vedení družstvu profesionálních hasičů ze stanice Vlašim, kteří přijeli za námi do Divišova i se svou zásahovou technikou a postupnými kroky nám v praxi ukázali a umožnili správné vyprošťování a stříhání vozidel při dopravních nehodách. Děkujeme za pomoc, čas, ochotu i velmi pozitivní přístup k našemu výcviku.

V pondělí 26.10.2015 se jednotka sešla podruhé, tentokrát v prostoru divišovského autoservisu, kde již samostatně nacvičovala nově získané poznatky na další dvojici vozů. Opět došlo na nácvik přístupu k motoru, uvolnění boční strany vozidla a následné odklopení střechy vozu. Na druhém vozidle jsme pak nacvičovali odstříhnutí dveří u spolujezdce.

Naše poděkování patří divišovskému autoservisu za poskytnutí, přistavení a následný odvoz a likvidaci trojice automobilů sloužících pro výcvik hasičů.

Zpět
Zavřít
Zavřít