Menu

30.06.2015 Měsíc začal na lanech a končil resuscitací

Poslední měsíc končícího školního roku měli na pilno nejen žáci finišující k vysvědčení, ale také členové divišovské výjezdové jednotky. K činnostem spojeným s prací jednotky se přidala také série brigád, kterými si členové přispívají na pořízení nového potřebného vybavení.

30.06.2015 Měsíc začal na lanech a končil resuscitací

První červnová akce jednotky byl v pátek 5. června výcvik lanových technik, který se zaměřil na praktický nácvik základů práce ve výškách. Jednalo se o nácvik kotvení lan, osobní výstroje, výzbroje a dále slaňování prostřednictvím různých slaňovacích pomůcek. Akce byla dobrovolná pro ty, kteří chtějí pracovat v budovaném lezeckém družstvu.

Ve čtvrtek 11.6. proběhla na hasičské zbrojnici pravidelná měsíční schůzka jednotky. Dva členové družstva vydýchávali v rámci dlouhodobé povinné odborné přípravy dýchací přístroje, aby se ukázalo, že je nutné dvojici přístrojů urychleně zaslat do servisu. Opět se v praxi ukázala akutní nutnost pořízení nových dýchacích přístrojů.

Na pátek 19. června byl naplánován každoroční úkol, v podobě čištění divišovské hasičské nádrže. Pomocí čerpadla a následně zásahové cisterny se akce podařila bez problémů. Více informací naleznete zde.

O den později se jednotka zúčastnila prezentační akce pro veřejnost v Českém Šternberku, při které se zapojila do programu. Se zásahovým vozem hasiči z Divišova předvedli také vyprošťování osoby z havarovaného vozu i následnou likvidaci požáru. Více informací zde.

Následující sobotu pořádal divišovský hasičský sbor na fotbalovém hřišti v Divišově dětský den, který se vrátil po dvou letech. Jednotka zajistila chod stanoviště s výukou první pomoci, kde děti trénovali srdeční masáž na figuríně. Více informací zde.

Zpět
Zavřít
Zavřít