Menu

04.08.2015 Požár návěsu kamiónu na dálnici D1

ŠTERNOV: Zatímco severní část našeho kraje se v těchto dnech potýká hned s dvojicí velmi rozsáhlých lesních požárů, které vyžadují nasazení velkého množství hasičů i techniky, jižní oblasti Středočeského kraje prožívají prozatím klidnější průběh tropických teplot. Přesto i zde jsou jednotky připraveny pomoci všude tam, kde je potřeba.

04.08.2015 Požár návěsu kamiónu na dálnici D1

Divišovská zásahová jednotka byla v úterý v půl druhé odpoledne požádána operačním střediskem Hasičského záchranného sboru o pomoc při likvidaci ohlášeného požáru návěsu kamiónu na dálnici D1 nedaleko sjezdu z dálnice na Divišov.

Podle informací přijatých na tísňové lince měl řidič zaznamenat začínající požár v prostoru návěsu, z místa se kouřilo, plameny se prozatím neobjevily.

Na místo vyjelo družstvo ve sníženém stavu 1+3 zásahovým automobilem Liaz. Událost se stala na dálnici směrem na Brno, nákladní vůz zůstal po zjištěném problému stát několik desítek metrů před Exitem 41 v odbočovacím pruhu, do průjezdných pruhů nezasahoval.

V době příjezdu divišovských hasičů již na místě zasahovala profesionální jednotka z Benešova z automobilovou cisternovou stříkačkou a rychlým zásahovým vozem. Jednalo se o malý požár, který se podařilo rychle zlikvidovat.

Velitel zásahu proto rozhodl o odvolání divišovské jednotky z místa zpět na stanici v Divišově a jednotka na místě zasahovat nemusela.

Zpět
Zavřít
Zavřít