Menu

10.08.2015 Požár v lisovně pneumatik si vyžádal zásah v dýchací technice

BĚLČICE: V pondělí 10. srpna 2015 před půl desátou hodinou večer byl divišovské jednotce vyhlášen poplach. Krajské operační středisko v Kladně vyslalo jednotku k ohlášenému požáru v objektu lisovny pneumatik u malé obce Bělčice u Ostředku. Plně obsazený výjezdový vůz Liaz vyrazil v co nejkratším čase na místo události. Ta byla poplachovou SMS zprávou označena jako požár průmyslového / zemědělského objektu. V době příjezdu jednotky do Bělčic k firmě, jejíž objekt stojí v těsné blízkosti dálnice D1, již na místě zasahovala řada dalších dobrovolných jednotek z okolí pod velením profesionálů z Benešova.

10.08.2015 Požár v lisovně pneumatik si vyžádal zásah v dýchací technice

Tísňové hlášení oznamovalo, že z větracích oken soukromé lisovny pneumatik se valí kouř. Požár oznámil člen nedaleké jednotky hasičů z Ostředku a na místo se sjely dobrovolné jednotky z Divišova, Ostředku, Vranova, Čeňovic a Sázavy. Na místě zasahovala také výšková technika.

Po prvotní pacifikaci požáru uvnitř lisovny velitel zásahu posílal postupně hasiče z přítomných jednotek v dýchací technice do zakouřeného prostoru, kde postupně prováděly potřebné technické a dohašovací práce v areálu a technologickém zařízení firmy.

Zásah divišovské jednotky ukončil velitel zásahu před půl dvanáctou hodinou v noci, poté se hasiči vrátili zpět na zbrojnici v Divišově.

Při dalším letošním zásahu u požáru v dýchací technice se opět projevila zastaralost dýchacích přístrojů, které je nezbytné vyměnit za moderní a zejména bezpečnější zařízení.

Zpět
Zavřít
Zavřít