Menu

21.08.2015 Odtahová služba strhla při průjezdu Divišovem větev

DIVIŠOV / RADONICE: Dva výjezdy zaznamenala divišovská výjezdová jednotka v třetím srpnovém týdnu. V prvním případě vyjížděla do Divišova na pomoc po stržené větvi automobilem, v druhém byla přivolána k hustému černému dýmu viditelnému z dálnice D1.

21.08.2015 Odtahová služba strhla při průjezdu Divišovem větev

V úterý 18.srpna odpoledne byla jednotka krajským operačním střediskem požádána o technickou pomoc u nahlášené stržené větve v Divišově. Podle informací z tísňové linky obcí projížděl vůz odtahové služby, který měl na korbě naložený nákladní automobil.

Kvůli vysoké výšce soupravy převážený vůz strhnul větev z jednoho stromu na vozovku. Jednotka přijala tísňovou výzvu devět minut po třetí hodině odpoledne a na místo vyjelo zásahové družstvo ve sníženém stavu 1+3. Hasiči větev odstranili z komunikace a jednotka se vrátila zpět na zbrojnici.

K neohlášenému pálení vyjely dvě jednotky
Další výjezd absolvovala jednotka v pátek 21.srpna ráno. Na tísňovou linku hasičů volající oznámili hustý černý dým, který byl viditelný z dálnice D1 v oblasti 44. kilometru směrem na Prahu. Jednotka přijala žádost o pomoc pět minut před půl devátou, k výjezdu se opět sešlo družstvo o sníženém stavu 1+3.

S ohledem na telefonické upřesnění místa jednotka nevjížděla na dálnici D1, po které z druhé strany k ohlášenému požáru spěchala profesionální jednotka z Vlašimi. Přes Šternov zásahový vůz vyjel směrem na Radonice, před řekou Blanicí se po místní komunikaci dostala až pod úroveň dálnice ke Krupičkovu mlýnu, od kterého již byl viditelný avizovaný hustý černý dým.

Zásahový vůz musel překonat řeku Blanici, aby se jednotka dostala k místu. Tam bylo zjištěno, že pracovníci likvidující stavby v místním areálu rozbořené části dřevěných domků pálí, což způsobilo viditelný dým.

Jednotka vyčkala na příjezd profesionálních kolegů z Vlašimi, pracovníci firmy byli poučeni o nutnosti předem ohlašovat pálení hasičům. Poté se obě jednotky vrátily na své základny.

Zpět
Zavřít
Zavřít