Menu

31.05.2015 Velitelé šli družstvu příkladem a dýchali jako první

DIVIŠOV: Květen zahájila divišovská hasičská jednotka pravidelnou schůzkou, která se tentokrát nesla v duchu praktického nácviku dovedností, ke kterým se družstvo přesunulo k požární nádrži u fotbalového hřiště. V první části hasiči nacvičovali práci s přenosným čerpadlem a čerpání vody, které se může využít pro plnění nádrže v cisterně, nebo při přečerpávání vody. Jak užitečný tento výcvik byl, se ukázalo v následujících dnech pátého měsíce tohoto roku. Po čerpání vyzkoušeli přítomní práci se vzduchovými zvedacími vaky.

31.05.2015 Velitelé šli družstvu příkladem a dýchali jako první

Speciální zařízení, které je součástí výbavy zásahového vozu, se používá pro nadzvedávání těžkých břemen. Po složení vzduchového vedení družstvo nacvičovalo nadzvedávání mohutného kmene stromu.

Ve středu 13.5. ráno byl jednotce vyhlášen poplach. Ohlášený byl rozsáhlý požár budovy v České Šternberku. Samostatný článek o tomto náročném celodenním zásahu naleznete zde, fotografie pořízené na místě zásahu pak zde.

V posledním květnovém týdnu byl naplánován výcvik vodní záchrany, konkrétně práce s házecími záchrannými pytlíky. Celý článek o akci a fotografie je již zveřejněn na našich stránkách.

O dva pracovní dny později zahájila jednotka pravidelnou přípravu držitelů osvědčení Nositel dýchací techniky. Legislativní předpisy nařizují hasičům, kteří využívají u zásahů dýchací techniku, absolvovat během roku pravidelné nácviky a vydýchání vzduchu s přístrojem. V květnu byl zahájen systém této přípravy u divišovské jednotky a jako první nacvičovali vydýchávání velitelé.

Zpět
Zavřít
Zavřít