Menu

31.07.2015 Velitel si pro družstvo připravil nečekané cvičení

DIVIŠOV: První společnou akcí začátku letních prázdnin byla u divišovské jednotky pravidelná měsíční schůzka, která na úvod léta přinesla hasičům i malé překvapení. Velitel jednotky rozhodl provést v rámci odborné přípravy cvičení pro přítomné členy jednotky.

31.07.2015 Velitel si pro družstvo připravil nečekané cvičení

Družstvo dostalo pouze stručnou informaci, podobně jako SMS zpráva v případě skutečného poplachu, o požáru nedaleko sběrného dvora v Divišově. Jednotka vyjela na místo události. Velitel jednotky, s ohledem na předpokládaný rozsah požáru a znalost místních poměrů, rozhodl o přímém na natažení vodního vedení od požární nádrže u fotbalového hřiště až k místu zásahu, kde budou využity dva útočné vodní proudy C.

Hasiči proto vyložili u cílového bodu potřebné vybavení pro sestavení dvou útočných vodních proudů (hadice, proudnice apod.) a další část jednotky odjela s vozem k požární nádrži, kde bylo zřízeno čerpací stanoviště. Následně byly oba úseky spojeny vodním vedením a proběhla cvičná likvidace požáru útočnými proudy.

Rychlé cvičení odhalilo nedostatky a problémy, které je potřeba odstranit, aby byl podobný zásah v případě ostrého nasazení plynulejší, rychlejší a cílenější.

V dalších dnech července probíhaly dlouhodobé brigády, které okořenil výcvik lanových technik pro zájemce z řad členů jednotky, který tentokrát okořenilo slaňování s oporou pro nohy i sestup na lanech ve volném prostoru.

Další brigádnické hodiny narušil ostrý výjezd na pomoc k požáru pole u obce Ostředek, který proběhl na konci měsíce. Více informací o této akci naleznete zde.

Zpět
Zavřít
Zavřít