Menu

Předváděcí akce pro mateřskou školku 27.3.14

Ve čtvrtek 27.3.2014 proběhla v Divišově domluvená předváděcí akce pro děti z místní mateřské školy. U koupaliště nedaleko fotbalového hřiště předvedli hasiči dětem zásah u hořící domu a následně své vybavení a techniku.

Předváděcí akce pro mateřskou školku 27.3.14

Děti dorazily na místo krátce před desátou hodinou ve chvíli, kdy již začínal hořet potřebný oheň. Pod pečlivou instruktáží starostky sboru Dany Vilímkové si děti vyslechly simulované volání na tísňovou linku hasičů 150 a pak začal samotný zásah.

V plamenech se objevil celý papírový rodinný domek a nezbývalo, než přivolat hasiče k likvidaci ohně. Děti ožily, jakmile zaslechly známý zvuk hasičské sirény na silnici. Na místo přijel hasičský automobil Liaz CAS 25 (cisternová automobilová stříkačka) s posádkou, kterou mají divišovští hasiči v užívání.

FOTOGALERII Z TÉTO AKCE SI MŮŽETE PROHLÉDNOUT ZDE.

Pomocí jednoho vodního proudu byl oheň rychle uhašen a přišel čas na nácvik hašení. Postupně se vystřídaly všechny děti, prohlédly si také vybavení zásahového vozidla a nesměla chybět ani osobní návštěva kabiny vozu.

Akce měla u dětí velký úspěch, část jich poté odešla zpět do školky a druhá se pustila do pálení a topení Morany, aby se zajistil odchod zimy. Také s tímto úkolem školáčkům pomohli přítomní hasiči a vše nakonec dopadlo dobře, Morana skončila v plamenech ve vodě a jaro přišlo, jak má být.

Zpět
Diskuse
Nový komentář

Kontrolný kód

i
Zavřít

Zavřít
Zavřít